Doula Diensten

Mitera (μητέρα) spreek je uit als mi-TE-ra, en is Grieks voor moeder, en Co. staat voor company of begeleider. Een moeder en haar begeleider (doula) zijn onafscheidelijk tijdens de ontsluitingsfase en de geboorte. Als doula/geboortecoach in Den Haag geef ik emotionele en fysieke steun aan jou en je partner . Ik geef uitgebreide informatie over thuis- en ziekenhuisbevallingen zodat jullie samen een weloverwogen beslissing kunnen nemen over de geboorte van jullie baby. Ik zal jullie als aanstaande ouders middels praktische tips en technieken, zoals massage, positionering, drukpunten en watertherapie helpen de geboorte zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Mijn doula diensten beginnen met een gratis introductie consult. Tijdens dit consult probeer ik te achterhalen wat precies je verwachtingen en wensen zijn en hoe mijn doula diensten daarbij een rol kunnen spelen.

Indien je besluit om mij in te huren als doula dan bestaat het basis pakket uit 1-2 prenatale thuisbezoeken om je voor te bereiden op de geboorte, via e-mail en de telefoon ben ik altijd bereikbaar om eventuele vragen te beantwoorden, en vanaf de 37ste week ben ik 24/7 beschikbaar voor de geboorte. Tijdens de geboorte (hoe lang deze ook duurt) ben ik actief aanwezig om een bijdrage te leveren aan een veilige en comfortabele bevalling. Daarna breng ik twee postnatale thuisbezoeken om je op weg te helpen in je rol als moeder. Indien je behoefte hebt aan additionele hulp, dan is dat mogelijk voor een meerprijs. Je kunt me ook alleen inhuren voor het voorbereiden van de bevalling. Zie “Prijzen en Pakketten” voor mijn andere Doula diensten.

Mijn ervaringen als verpleegkundige (O&G) in Nederland en Amerika en als Doula in Nederland zijn de basis voor mijn doula diensten. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van aanstaande expat ouders die minder bekend zijn met de Nederlandse gezondheidszorg en van aanstaande ouders die een eerdere bevalling als traumatisch hebben ervaren.


Kraamzorg


Ik ben een samenwerkingsverband aangegaan met Kraamzorg Het Zonnetje (KHZ) als kraamverzorgende--https://kraamzorghetzonnetje.nl/samenwerkingen/. Ik kan daarom cliënten die geïnteresseerd in mijn doula diensten ook kraamzorg aanbieden via KHZ. Een poli-klinische/thuis bevalling wordt voor een deel vergoed door de zorgverzekeraar. Afhankelijk van je zorgverzekering worden acht dagen van post-partum kraamverzorging door je zorgverzekeraar vergoed. Ik verwijs naar de sectie “Prijzen en Pakketten” voor nadere informatie. Cliënten die interesse hebben in mijn diensten als kraamverzorgende dienen mijn naam op te geven bij de registratie voor kraamzorg bij speciale verzoeken.


Prijzen en Pakketten*


Standaard Doula Diensten Pakket: €900 (incl. 21% BTW)

Gratis kennismaking gesprek bij je thuis (±2 uur)

2 prenatale thuisbezoeken ter voorbereiding op de bevalling (2 uur/bezoek)

Onbeperkte e-mail en telefonische bereikbaarheid, ondersteuning en advies

Vanaf 37 weken 24/7 wachtdienst (incl. weekeinde, vakanties)

Continue emotionele en fysieke ondersteuning tijdens de bevalling (thuis of ziekenhuis, zolang als je bevalling duurt)

2 uur postpartum zorg na de bevalling

2 postnatale thuisbezoeken (2 uur/bezoek)


Last-Minute Doula Diensten (na 37 weeks): €695 (incl. 21% BTW)

Gratis kennismakings-gesprek bij je thuis (±2 uur)

Onbeperkte e-mail en telefonische bereikbaarheid, ondersteuning en advies

Continue emotionele en fysieke ondersteuning tijdens de bevalling (thuis of ziekenhuis, zolang als je bevalling duurt)

2 uur postpartum zorg na de bevalling

1-2 postnatale thuisbezoeken (2 uur/bezoek)


Andere Doula Diensten: €50 euro voor een 2-uur bezoek (incl. 21% BTW)

Lichaam balans consult om ruimte voor je baby en de bevalling te creëren

Overtijds consult

Prenatale voorbereiding of postpartum bezoek

Stuitligging/Moxa consult


Postpartum Doula Diensten: €25 euro/uur (incl. 21% BTW)

Extra zorg wanneer de kraamzorgweek eindigt met (beperkte) huishoudelijke taken.


*alle prijzen zijn inclusief BTW, reistijd en reiskosten maar exclusief eventuele parkeerkosten.

Voor cliënten die buiten mijn verzorgingsgebied regio Den Haag wonen moet ik additionele reiskosten (€0,19 /km en parkeerkosten, indien van toepassing) in rekening brengen.


Over mijIk ben opgegroeid in San Francisco, Californië en heb gestudeerd aan de prestigieuze California University van Berkeley. Ik heb samen met mijn Nederlandse echtgenoot vele jaren gewoond en gewerkt in zowel San Francisco als Amsterdam voordat ik samen met mijn gezin voor 15 jaar als expats naar het buitenland ben uitgezonden. Ik heb als oproepkracht gewerkt in diverse academische ziekenhuizen in de regio Amsterdam en later als O&G verpleegkundige bij Ziekenhuis Amstelveen. Ik heb twee prachtige kinderen. De eerste kwam via een thuisbevalling ter wereld in Amsterdam en de tweede werd geboren in een Tsjechisch staats ziekenhuis. Twee verschillende, maar voorspoedige bevallingen.

Talen: Nederlands en Engels.


Eind maart ben ik onverwachts thuis bevallen van mij eerste kindje. Meida werd 's nachts door mijn verloskundige via het kraambureau opgeroepen om te komen helpen ondersteunen. Ik ben erg blij dat Meida mij tijdens mijn bevalling heeft bijgestaan. Meida is zeer lief, rustig en vooral zeer bekwaam. Ze heeft mij echt heel fijn ondersteund en door mijn bevalling heen geholpen. Vanaf de weeën tot aan de beschuit met muisjes! Wat ik vooral heel fijn vond is dat Meida de rest van de week ook onze kraamhulp is geweest en wij hierdoor niet in korte tijd veel verschillende personen voorbij hebben zien komen. Wij zijn zelf (om het zo te noemen) een interraciaal koppel met verschillende invloeden betreft normen, waarden en principes van onze beide culturen. Meida staat hier volledig voor open, is oprecht geïnteresseerd en respecteerd en handeld hier ook naar. Daarnaast is ze zeer lief voor onze kleine geweest, hebben wij veel van haar geleerd en was onze huisje iedere dag heerlijk schoon. Wij hebben een zeer fijne kraamweek gehad en missen haar nog steeds. Ik zou Meida zeker aanraden, als Doula en als kraamhulp. Bedankt Meida!

-Priscilla, 2018

(voor meer recensie's zie "Testimonial")