We use cookies to analyze site traffic. By using this site you agree to the use of cookies.   Find out more

Doula Diensten

Mitera (μητέρα) spreek je uit als mi-TE-ra, en is Grieks voor moeder, en Co. staat voor company of begeleider. Een moeder en haar begeleider (doula) zijn onafscheidelijk tijdens de ontsluitingsfase en de geboorte. Als doula/geboortecoach in Den Haag geef ik emotionele en fysieke steun aan jou en je partner . Ik geef uitgebreide informatie over thuis- en ziekenhuisbevallingen zodat jullie samen een weloverwogen beslissing kunnen nemen over de geboorte van jullie baby. Ik zal jullie als aanstaande ouders middels praktische tips en technieken, zoals massage, positionering, drukpunten en watertherapie helpen de geboorte zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Mijn doula diensten beginnen met een gratis introductie consult. Tijdens dit consult probeer ik te achterhalen wat precies je verwachtingen en wensen zijn en hoe mijn doula diensten daarbij een rol kunnen spelen.

Indien je besluit om mij in te huren als doula dan bestaat het basis pakket uit 2 prenatale thuisbezoeken om je voor te bereiden op de geboorte, via e-mail en de telefoon ben ik altijd bereikbaar om eventuele vragen te beantwoorden, en vanaf de 37ste week ben ik 24/7 beschikbaar voor de geboorte. Tijdens de geboorte (hoe lang deze ook duurt) ben ik actief aanwezig om een bijdrage te leveren aan een veilige en comfortabele bevalling. Daarna breng ik twee postnatale thuisbezoeken om je op weg te helpen in je rol als moeder. Indien je behoefte hebt aan additionele hulp, dan is dat mogelijk voor een meerprijs. Je kunt me ook alleen inhuren voor het voorbereiden van de bevalling. Zie “Prijzen en Pakketten” voor mijn andere Doula diensten.

Mijn ervaringen als verpleegkundige (O&G) in Nederland en Amerika en als Doula in Nederland zijn de basis voor mijn doula diensten. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van aanstaande expat ouders die minder bekend zijn met de Nederlandse gezondheidszorg en van aanstaande ouders die een eerdere bevalling als traumatisch hebben ervaren.

 

Kraamzorg

 

Na bijna twee jaar als kraamverzorgster bij een kraambureau te hebben gewerkt, bied ik nu ook 1-op-1 kraamzorg aan via mijn eigen Mitera & Co. Kraamzorg voor de regio Den Haag en omgeving. Dat betekent dat ik de intake, alle communicatie/administratie en de feitelijke kraamzorg in z'n geheel voor mijn rekening neem. Deze 1-op-1- kraamzorg is in je voordeel aangezien ik met nu samen met jullie het gehele traject van zwangerschap tot postpartum zorg doorloop. Na de bevalling kom ik 8 dagen lang bij je thuis om voor jou, de baby en je familie te zorgen. Deze acht dagen (en soms zelfs tien dagen) van postpartum zorg worden gedeeltelijk of volledig vergoed door je zorgverzekering, afhankelijk van het type zorgverzekering bij je eigen zorgverzekeraar. Vanaf 2024 werk ik samen met het bedrijf Cooperatie KZG. Indien je geïnteresseerd bent om mij als kraamverzorgster te boeken neem echter altijd eerst rechtsttreeks contact met mij op om mijn beschikbaarheid af te stemmen. Indien je hulp nodig hebt of meer informatie willen hebben, neem dan s.v.p. rechtstreeks contact met mij op.

Ik ben een zelfstandige, onafhankelijk zorg ondernemer en het is mijn streven om één-op-één zorg te kunnen bieden. Er kunnen zich echter onvoorziene omstandigheden voordoen waardoor ik de zorg moet verdubbelen of een van mijn back-ups moet vragen om mij te helpen. Een baby krijgen is onvoorspelbaar, de ene cliënt kan te laat zijn terwijl de volgende juist te vroeg kan komen waardoor een tijdelijke overlap kan ontstaan. Ik accepteer daarom idealiter slechts twee kraamklanten en/of doula-cliënten per maand om dergelijke situaties te voorkomen.

De back-ups waarmee ik samenwerk zijn veelal ex-verpleegkundigen met klinische ervaring.
 

Wat kun je van mij verwachten als kraamverzorgende?

-Assisteren van de verloskundige bij een thuisbevalling
-Zorg voor de moeder en de baby. Uitvoeren van gezondheidscontroles voor de moeder. Ik check ook elke dag de temperatuur van de baby, huids kleur, ademhaling, gewicht, navelstreng. Daarnaast controleer ik dagelijks de output, d.w.z. urine en de feces van de baby maar ook de input (t.w. voeding). Ik kijk ook naar de ontwikkeling van de baby reflexen en ook naar het huil gedrag.
-Hulp en ondersteuning van de moeder met de borstvoeding en/of met de voorbereiding/geven van flesvoeding.
-Observeren en evt. rapporteren aan de verloskundige en/of dokter
-Dagelijks bijhouden van het patiënten dossier
-Instrueren van de moeder en vader over de zorg van de baby met als doel dat beiden e.e.a. zelfstandig kunnen uitvoeren na afloop van de kraamperiode
-Geven van handige dagelijkse tips en advies
-Uitvoeren van lichte huishoudelijke taken om de directe omgeving van moeder en baby schoon en veilig te houden en om mogelijke infecties te voorkomen. Het uitvoeren van eventuele andere huishoudtaken is afhankelijk van de beschikbare uren.
-Ophalen en wegbrengen van andere kinderen van de moeder van/naar school, echter alleen indien deze zich in de nabije omgeving (op loopafstand) van het huis bevinden.
-Dagelijkse evalueren met beide ouders

Ik ben gediplomeerd als zowel Verpleegkundige als ook Kraamverzorgende. Ik ben geregistreerd bij het KCKZ en dien me jaarlijks te laten bijscholen op het gebied van bijvoorbeeld borstvoeding (zie de 10 vuistregels en Baby friendly standaards in mijn blog), EHBO, nood situaties bij thuisbevallingen en enzo.

 

Prijzen en Pakketten*

 

Kraamzorg:

De kosten worden door de basisverzekering gedekt. Ik word door bijna alle zorgverzekeraars in Nederland vergoed. Wel betaal je een eigen bijdrage per uur. In 2024 is dat €5,10 per uur. Als je aanvullend verzekerd bent, dan krijg je de eigen bijdrage (deels) vergoed. Je zorgverzekeraar kan je daar meer over vertellen.

 

Standaard Doula Diensten Pakket: €1260 (incl. 21% BTW)

Gratis kennismaking gesprek bij je thuis of via Skype/Zoom (1-2 uur)

2 prenatale thuisbezoeken ter voorbereiding op de bevalling (2 uur/bezoek)

Onbeperkte e-mail en telefonische bereikbaarheid, ondersteuning en advies

Vanaf 37 weken 24/7 wachtdienst (incl. weekeinde, vakanties)

Continue emotionele en fysieke ondersteuning tijdens de bevalling (thuis of ziekenhuis, zolang als je bevalling duurt)

2 uur postpartum zorg na de bevalling

1-2 postnatale thuisbezoeken (2 uur/bezoek)

 

Last-Minute Doula Diensten (na 37 weeks): €1000 (incl. 21% BTW)

Gratis kennismakings-gesprek bij je thuis of via Skype/Zoom (1-2 uur)

Onbeperkte e-mail en telefonische bereikbaarheid, ondersteuning en advies

Continue emotionele en fysieke ondersteuning tijdens de bevalling (thuis of ziekenhuis, zolang als je bevalling duurt)

2 uur postpartum zorg na de bevalling

1 postnatale thuisbezoek (2 uur/bezoek)

 

Andere Doula Diensten: €95 voor een 2-uur bezoek (incl. 21% BTW)

Lichaam balans consult om ruimte voor je baby en de bevalling te creëren (Spinning Babies en Body Ready Method)

Overtijds consult

Prenatale voorbereiding of postpartum bezoek

Stuitligging/Moxa consult

 

Postpartum Doula Diensten: € 37,50 per uur (incl. 21% BTW)

Extra zorg wanneer de kraamzorgweek eindigt met (beperkte) huishoudelijke taken.

 

*alle prijzen zijn inclusief BTW, reistijd en reiskosten maar exclusief eventuele parkeerkosten.

Voor cliënten die buiten mijn verzorgingsgebied regio Den Haag wonen moet ik additionele reiskosten (€0,19 /km en parkeerkosten, indien van toepassing) in rekening brengen.

 

Over mij

 

Ik ben opgegroeid in San Francisco, Californië en heb gestudeerd aan de prestigieuze California University van Berkeley. Ik heb samen met mijn Nederlandse echtgenoot vele jaren gewoond en gewerkt in zowel San Francisco als Amsterdam voordat ik samen met mijn gezin voor 15 jaar als expats naar het buitenland ben uitgezonden. Ik heb als oproepkracht gewerkt in diverse academische ziekenhuizen in de regio Amsterdam en later als O&G verpleegkundige bij Ziekenhuis Amstelveen. Ik heb twee prachtige kinderen. De eerste kwam via een thuisbevalling ter wereld in Amsterdam en de tweede werd geboren in een Tsjechisch staats ziekenhuis. Twee verschillende, maar voorspoedige bevallingen.

Talen: Nederlands en Engels.

 

Eind maart ben ik onverwachts thuis bevallen van mij eerste kindje. Meida werd 's nachts door mijn verloskundige via het kraambureau opgeroepen om te komen helpen ondersteunen. Ik ben erg blij dat Meida mij tijdens mijn bevalling heeft bijgestaan. Meida is zeer lief, rustig en vooral zeer bekwaam. Ze heeft mij echt heel fijn ondersteund en door mijn bevalling heen geholpen. Vanaf de weeën tot aan de beschuit met muisjes! Wat ik vooral heel fijn vond is dat Meida de rest van de week ook onze kraamhulp is geweest en wij hierdoor niet in korte tijd veel verschillende personen voorbij hebben zien komen. Wij zijn zelf (om het zo te noemen) een interraciaal koppel met verschillende invloeden betreft normen, waarden en principes van onze beide culturen. Meida staat hier volledig voor open, is oprecht geïnteresseerd en respecteerd en handeld hier ook naar. Daarnaast is ze zeer lief voor onze kleine geweest, hebben wij veel van haar geleerd en was onze huisje iedere dag heerlijk schoon. Wij hebben een zeer fijne kraamweek gehad en missen haar nog steeds. Ik zou Meida zeker aanraden, als Doula en als kraamhulp.

Bedankt Meida!

-Priscilla, 2018

(voor meer recensie's zie "Testimonial")